Siste nytt

Det siste om Pay N Charge og elbillading!

Kommande krav på laddinfrastruktur för elfordon

Den 1 januari 2025 träder nya krav från Boverket i kraft som påverkar fastighetsägare med fler än 20 parkeringsplatser. Dessa regler innebär att alla uppvärmda byggnader som inte är bostadshus och som har fler än 20 parkeringsplatser måste ha minst en laddningspunkt för elfordon installerad.

Den 1 januari 2025 träder nya krav från Boverket i kraft som påverkar fastighetsägare med fler än 20 parkeringsplatser. Dessa regler innebär att alla uppvärmda byggnader som inte är bostadshus och som har fler än 20 parkeringsplatser måste ha minst en laddningspunkt för elfordon installerad.

Detta krav är en del av Sveriges ambition att stärka laddinfrastrukturen för elfordon och underlätta övergången till en mer hållbar transportsektor. Kraven är retroaktiva och omfattar befintliga byggnader, vilket innebär att åtgärder måste vidtas även om inga andra förändringar planeras för byggnaden.

För fastighetsägare som ännu inte har vidtagit åtgärder är det hög tid att planera för installationen av laddningspunkter. Genom att vara proaktiv och förbereda sig i god tid kan man undvika att bryta mot de nya reglerna när de träder i kraft.

Vad innebär kraven?

De nya reglerna från Boverket innebär att fastigheter som omfattas av kraven måste installera minst en laddningspunkt för elfordon. För ouppvärmda byggnader och bostadshus ställs dock inga retroaktiva krav. Laddinfrastruktur, som definieras som den fasta utrustning som behövs för att ladda elfordon, inkluderar både ledningsinfrastruktur och laddningspunkter. Ledningsinfrastruktur avser kanaler, tomrör, kabelstegar eller liknande, där kablar till laddningspunkter enkelt kan dras fram.

Hur kan Pay N Charge Nordic AB hjälpa till?

För att underlätta för fastighetsägare erbjuder vi på Pay N Charge Nordic AB en helhetslösning för laddinfrastruktur med vårt system EV Meter. EV Meter är en smidig och kostnadseffektiv lösning som kan anpassas efter er befintliga kapacitet. Systemet möjliggör enkel betalning direkt vid laddpunkten, vilket gör det enkelt för både fastighetsägare och användare att hantera laddningen av elfordon.

Om ni har fler än 20 parkeringsplatser och ännu inte har uppfyllt de kommande kraven, rekommenderar vi att ni kontaktar oss för att diskutera en lösning som passar era behov. Genom att agera nu kan ni säkerställa att ni uppfyller kraven i tid och undvika eventuella problem när de nya reglerna träder i kraft.

Sammanfattning

De nya kraven från Boverket som börjar gälla den 1 januari 2025 är ett viktigt steg mot en hållbar framtid, men de innebär också att fastighetsägare med fler än 20 parkeringsplatser behöver vidta åtgärder. Pay N Charge Nordic AB står redo att hjälpa er att möta dessa krav på ett effektivt och smidigt sätt med vår lösning EV Meter.

För mer information eller för att boka ett möte, vänligen kontakta oss. Tillsammans kan vi skapa en framtid med en välutbyggd och lättillgänglig laddinfrastruktur för elfordon.

Läs mer om kraven här!


Kontakta oss:

Pay N Charge Nordic AB
info@payncharge.as
+46 73 253 11 20

Publicerad av Pay N Charge Nordic AB 27.08.2024

nb_NONorsk bokmål